Agenda voor 09/2018

 • 6 september
  CineMec
  Utrecht
  Nederland

  De klinische stand van zaken in vogelvlucht

  Voortdurend is op elk terrein van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland een enorme hoeveelheid nieuwe informatie beschikbaar. De vroege ontwikkelingsstoornissen zijn op die regel geen uitzondering, zacht gezegd!

 • 10 september
  Diverse locaties
  -
  Nederland

  Suïcide voorkom je samen!

  Tijdens de Wereld Suicide Preventie Dag op 10 september worden op diverse locaties in het land lezingen en bijeenkomsten georganiseerd om dit thema onder de aandacht te brengen. 

  Zo wordt door GGz Friesland een congres georganiseerd met de laatste informatie over suïcidepreventie, je kunt je eigen ervaringen delen en er worden gatekeepers getraind. 

 • 16 september tot 21 september
  -
  Montaione
  Italië

  Steeds meer wordt de noodzaak benadrukt van een dimensionele benadering in de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Mensen kunnen een combinatie van een groot aantal meer of minder sterke persoonlijkheidskenmerken vertonen, waarbij sprake is van een vloeiende grens tussen normaliteit en pathologie. Essentieel aan dimensionele modellen is dat ze verschillende kenmerken van de persoonlijkheid combineren tot een profiel. De betekenis van dit profiel wordt met behulp van een theoretisch kader van betekenis voorzien.

 • 19 september
  Hotel Golden Tulip Keyzer
  Breda
  Nederland

  Wilt u meer weten over de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen vanuit het Alternatieve Model in DSM-5? In deze training maken wij u wegwijs in de nieuwe DSM-5 concepten voor persoonlijkheidsstoornissen én leert u het ‘Semi-Structured Interview for Personality Functioning DSM-5 (STiP-5.1)’ te gebruiken.

 • 23 september tot 28 september
  Montaione
  Montaione
  Italië

  De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken en soms ronduit beproefd. Tijdens dit intensieve 6-daagse programma gaan de deelnemers onder begeleiding van Moniek Thunnissen en Anton Hafkenscheid, vanuit de meest actuele en relevante invalshoeken uitgebreid aan de slag met dit belangrijke thema.

 • 27 september tot 29 september
  Meliá Hotel Sitges
  Sitges
  Spanje

  Rethinking borderline personality disorder: improving treatment and training

  In september 2018 vindt het 5e ESSPD congres plaats in Spanje. Zet deze vast in uw agenda, meer informatie zal later volgen.
  De inschrijving en call for abstracts is geopend. De deadline voor indienen van symposia en (poster) presentaties is verlengd naar 3 april 2018. Voor meer informatie, kijk op de website van de ESSPD. 

   

   

 • 28 september
  Van der Valk hotel Utrecht
  Utrecht
  Nederland

  Voorkom de etikettenregen!

  Wat doet u aan de preventie van psychische aandoeningen bij kinderen? We richten ons vooral sterk op stoornissen, we attenderen de ouders op de gedragsproblemen van hun kroost, we komen met diagnoses op de proppen, de ouders en de omgeving passen zich daarop aan. Maar waar blijft de actieve input tijdens zwangerschap, bevalling en vroege kindertijd om aandoeningen te voorkomen?