Agenda voor 11/2018

 • 7 november tot 9 november
  NH Koningshof
  Veldhoven
  Nederland

  Mens sana in corpore sano - alles over psyche en soma

  Lichaam en geest - soma en psyche - zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We weten het, maar houden we hier ook altijd rekening mee in ons therapeutisch handelen? Wanneer is het zinvol om lichamelijke klachten te betrekken in de behandeling als psychische klachten op de voorgrond staan? En wanneer is aandacht voor de psyche belangrijk wanneer juist lichamelijke klachten op de voorgrond staan?

  Van 1 februari tot 1 mei kunnen abstracts ingediend worden. 

 • 20 november
  Van der Valk Amsterdam-Amstel
  Amsterdam
  Nederland

  Dit congres gaat over de complexe relaties van mensen met een psychiatrische aandoeningen (EPA): relaties met zichzelf en anderen, naasten, buren, collega’s, hulpverleners.

  Centraal staat de vraag: Wat is de (inter)persoonlijke dynamiek; wat gaat er mis bij deze patiënten in hun relaties; hoe kunnen we gezonde relaties bevorderen, en wat is de rol van de therapeutische relatie hierbij.

  De boodschap

  Een effectieve behandeling sluit aan bij het inter-persoonlijk tekort en richt zich naast de therapeutische relatie vooral op werkelijke relaties.

 • 27 november
  -
  -
  Nederland

  Save the date!

  Wat zegt de nieuwe Zorgstandaard over de beschikbare en actuele kennis over de zorg in Nederland voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis? Waarin verschilt nieuw van oud? En hoe gebruik je dit in de praktijk?