Agenda voor 01/2020

 • 15 januari tot 16 januari
  Keizersgrachtkerk
  Amsterdam
  Nederland

  Somatic symptom disorders and major depression are very common causes of long-term patient suffering and excess healthcare in social system costs. Because of complicated personality factors, most of the patients with these conditions are treatment resistant. They fail to respond to traditional treatments and suffer long term disabilities. Many have severe anxiety with dissociation or a high degree of defensiveness that prevents treatment engagement.

 • 9 oktober tot 16 januari
  BCN Capelle a/d IJssel
  Capelle aan den IJssel
  Nederland

  De Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) is een door Lemma, Target en Fonagy ontwikkelde, tijd gelimiteerde vorm van psychodynamische psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van algemeen gehanteerde concepten en interventies uit de psychoanalytische theorie en praktijk.

 • 16 januari tot 6 maart
  BCN Utrecht
  Utrecht
  Nederland

  Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u. Wij leren u de achtergronden van het model kennen, de begrippen die gehanteerd worden en de toepassing daarvan in de praktijk. Naast cursorisch onderwijs leggen wij grote nadruk op het opdoen van ervaring. Tevens komen de aspecten van (dag)klinische schematherapie aan bod evenals werken in een multidisciplinair team.

 • 16 januari tot 17 januari
  Trimbos-instituut
  Utrecht
  Nederland

  Op 16 januari organiseert het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen haar eerste podiumdag. We plannen op één dag verschillende podia in, met in het midden van de dag ook de jaarlijkse ledenvergadering. Met dit initiatief willen we geïnteresseerden de kans geven om aan te schuiven bij verschillende podia. Tegelijk kan dit de kruisbestuiving tussen de podia bevorderen. Hieronder vindt u het programma van podia die die dag zullen plaatsvinden. Ook al hebt u nog niet eerder deelgenomen aan een bijeenkomst van het betreffende podium, toch willen we u van harte uitnodigen om aan te sluiten.

 • 19 januari tot 24 januari
  Priorij Corsendonk
  Oud-Turnhout
  België

  Al jarenlang wordt in een eeuwenoude priorij net over de grens in België de vermaarde Corsendonkcursus georganiseerd. Een team van topdocenten gaat de maximaal 24 cursisten een week lang vóór met alle essentiële ins en outs noodzakelijk voor het doen van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt in een inspirerende carrousel van plenaire presentaties, workshops en 'meet-the-expert sessies'.

 • 22 januari tot 23 januari
  Koning Willem I College
  Den Bosch
  Nederland

  Over struikelen en liefhebben

  Een jonge vrouw
  Een jonge jongen
  Een vader, een moeder, een broer, een zus, een vriend
  Hoe te leven met
  Jezelf
  De ander
  met diagnose, of juist niet

  Ze vertellen. Over hun leven. Vanuit naasten. Vanuit zichzelf.

  Niemand is uit luxe vervelend.
  Niemand kiest ervoor een moeilijk mens te zijn.

 • 29 januari
  Meeting Centre Aristo
  Utrecht
  Nederland

  In Nederland heeft een groot deel van de mensen met een psychische stoornis ook last van een verslaving. Veel mensen met een dubbele diagnose krijgen niet de juiste behandeling omdat de problematiek heftig is en deze doelgroep een typisch voorbeeld is wat tussen wal en schip valt.