Agenda voor 06/2020

 • 2 juni
  Aristo Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  De nieuwe Wet zorg en dwang is sinds 1 januari 2020 ingevoerd, maar roept nog veel vragen op. Ook u krijgt te maken met de nieuwe kaders voor het juist toepassen van onvrijwillige zorg en de rechtspositie van cliënten.

  mr.dr. Brenda Frederiks is universitair docent gezondheidsrecht en juridisch adviseur en houdt zich al jaren bezig met vraagstukken rond de Wet zorg en dwang.

 • 4 juni
  Trimbos-instituut
  Utrecht
  Nederland

  Bent u geïnteresseerd in het geven van de VERS training? Bent u hulpverlener met minimaal een hbo-opleiding, heeft u ervaring met het geven van groepsbehandelingen en heeft u enige kennis van borderline persoonlijkheidsstoornissen? Dan kunt u zich aanmelden voor onderstaande training.

 • 7 juni tot 11 juni
  -
  Edinburgh
  Nederland

  In de eerste plaats zijn al uw patiënten een persoon en ieder persoon heeft persoonlijkheidseigenschappen. Als deze zich nogal nadrukkelijk of uitgesproken manifesteren en het psychosociaal functioneren - en daarmee het herstel - in de weg staan, zijn interventies noodzakelijk. Voorbeelden hiervan zijn mensen die te veel zaken uit de weg gaan, zichzelf overschatten, hun emoties slecht kunnen reguleren, het allemaal te goed willen doen, niet goed beslissingen durven nemen of juist te impulsief zijn.

 • 9 juni
  NH Hotel Amersfoort
  Amersfoort
  Nederland

  Voorkom dat uw cliënt tussen wal en schip raakt en bied een behandeling op maat in de wijk!

  Personen met verward gedrag krijgen steeds vaker ambulante zorg aan huis. Dit creëert nieuwe uitdagingen voor u als zorgprofessional. U heeft niet alleen contact met uw cliënt maar ook met het systeem eromheen, zoals andere zorgprofessionals en buren. Hoe biedt u de beste ambulante zorg aan uw cliënt? Welke rol kunnen de buren innemen als steunsysteem? En hoe werkt u optimaal samen met uw collega’s van andere instellingen?

 • 11 juni tot 12 juni
  Auditorium Apenheul
  Apeldoorn
  Nederland


 • 17 juni
  Van der Valk Hotel
  Veenendaal
  Nederland

  Wil jij ook voorkomen dat er komende jaren meer suïcidale Charlottes met hond op de grond bij het Ministerie van VWS in Den Haag zitten? Moeten wachten op hulp, niet de juiste begeleiding kunnen krijgen, telkens je verhaal moeten doen – daar moet een einde aan komen. En dat kan ook.

 • 19 juni
  Van der Valk Veenendaal
  Veenendaal
  Nederland

  Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Deze vorm van therapie heeft als uitgangspunt dat er universele emotionele basisbehoeften bestaan. Wanneer er chronische tekorten zijn in het valideren van deze basisbehoeften in de kindertijd ontstaan schema’s (thema’s in de gevoelsbeleving) die gekleurd worden door gevoelens van angst, onzekerheid en wantrouwen. Activatie van die schema’s en de manier hoe cliënten omgaan met deze emoties leiden tot wisselende gemoedstoestanden die in schematherapie modi worden genoemd.

 • 24 juni
  Het Oude Magazijn
  Amersfoort
  Nederland

  Naar perspectief op herstel
  Perspectief op herstel bieden aan patiënten met de meest complexe zorgvragen. Dát is waar TOPGGz-afdelingen primair voor staan en wat tegelijkertijd ook hun grootste uitdaging vormt. Een interessante paradox die nieuwsgierig maakt. Want: hoe doen deze afdelingen dit dan?