Agenda voor 11/2021

 • 2 november
  De Reehorst
  Ede
  Nederland

  Denken in mogelijkheden

  Hoe zet jij je werk met zorgmijders zo goed mogelijk in? Experts uit de praktijk reiken je vanuit verschillende invalshoeken handvatten aan en geven je inzicht over hoe na te denken in mogelijkheden om je werk zo goed mogelijk te doen binnen het thema Zorgmijders.

  Met een vernieuwd programma en inspirerende sprekers

 • 8 november
  BCN Utrecht
  Utrecht
  Nederland

  Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u. Wij leren u de achtergronden van het model kennen, de begrippen die gehanteerd worden en de toepassing daarvan in de praktijk. Naast cursorisch onderwijs leggen wij grote nadruk op het opdoen van ervaring.
  Dag 1 en 2 van deze training worden online aangeboden, dag 3 en 4 zijn op locatie bij BCN Daltonlaan.

 • 12 november
  BCN Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO) is een krachtige manier van psychologisch onderzoek, waarbij de samenwerking tussen cliënten en de diagnosticus centraal staat.

 • 18 november
  The Colour Kitchen
  Utrecht
  Nederland

  Mensen met psychische aandoeningen hebben doorgaans dezelfde wensen op het gebied van sociale inclusie als andere Nederlanders. Maar vanwege hun aandoening en bijkomende beperkingen kost het hen vaak veel meer moeite om die te verwezenlijken. De laatste jaren zijn veel ontwikkelingen in praktijk en onderzoek om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen om, op basis van hun eigen wensen, aan de samenleving deel te nemen (Over de brug, 2014). Toch blijkt dat er extra inspanningen nodig zijn om ervoor te zorgen dat hulpverleners en begeleiders mensen hierin goed kunnen ondersteunen.

 • 22 november
  BCN Rotterdam
  Capelle aan den IJssel
  Nederland

  Wilt u meer weten over de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen vanuit het Alternatieve Model in DSM-5? In deze training maken wij u wegwijs in de nieuwe DSM-5 concepten voor persoonlijkheidsstoornissen én leert u hoe u diagnostiek volgens dit alternatieve model kunt toepassen in de praktijk.
  U wordt getraind in het gebruik van verschillende vragenlijsten en interviews (o.a. Semi-Structured Interview for Personality Functioning DSM-5 (STiP-5.1)) en u leert hoe u alle informatie kunt integreren tot een diagnostische formulering.

 • 23 november
  Jaarbeurs Utrecht
  Utrecht
  Nederland

  Ernstige beperkingen in het persoonlijkheidsfunctioneren drukken een grote stempel op alle aspecten van het dagelijks leven van de patiënt, dragen bij aan uiteenlopende psychische stoornissen en compliceren vaak de behandeling. Helaas komt het in de praktijk nog vaak voor dat de diagnose wordt gemist terwijl bij als lastig ervaren gedrag het etiket persoonlijkheidsstoornis er juist weer té snel op wordt opgeplakt. Beide hebben gevolgen voor de behandeling en bejegening.

 • 25 november
  Landgoed Zonheuvel
  Doorn
  Nederland

  Tijdens dit congres maak je kennis met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining die is in te zetten voor volwassenen en voor kinderen. Je ontdekt hoe emotieregulatie zich ontwikkelt vanaf de kindertijd, waar het fout kan lopen hoe je de training kunt inzetten in verschillende klinische settings.