Najaarssymposium Bipolaire stoornissen

Mariënhof
Kleine Haag 2
3811 HE Amersfoort
Nederland
9 oktober

Op dinsdag 9 oktober 2018 zal voor de 15e keer het Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen plaatsvinden. Ook dit jubileumjaar wordt u slechts in één dag geïnformeerd over de recente ontwikkelingen op het gebied van bipolaire stoornissen.

Welke farmacotherapeutische ontwikkelingen bieden mogelijk ander perspectief? Wat zou imaginatie – een psychotherapeutische techniek – voor uw patiënt met bipolaire stoornis kunnen betekenen? Welke somatische complicaties kunnen samengaan met de bipolaire stoornis? En bent u ook zo benieuwd aan welke veelbelovende initiator van innovatie de Willem Nolen Prijs wordt toegekend?

Opnieuw biedt het succesvolle Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen u de laatste stand van zaken op het gebied van de bipolaire stoornis. Na slechts één dag bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de wetenschap, maar bovenal in hoeverre deze van belang zijn voor uw klinische praktijk. Professionals uit binnen- en buitenland praten u bij over ontwikkelingen op het gebied van genetica, neurobiologie, farmacotherapie, psychotherapie, basale concepten van stemmingsregulatie en somatische complicaties van de bipolaire stoornis.

Voor deze jubileumeditie zal prof. L. Kessing, hoogleraar Psychiatrie aan de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken, een gastoptreden verzorgen. Hij is vooral bekend van zijn grote populatiestudies, waarmee hij de effecten van lithium bestudeert. Uiteraard is er tijdens de 15e editie ook een bijdrage van ervaringsdeskundigen en is er volop gelegenheid voor een collegiaal weerzien.

Meer informatie

Voor meer informatie en inschrijven kijk dan op de website van de organisatie.