Conferentie Hardnekkig of therapieresistent?

nog niet bekend
-
- -
Nederland
15 oktober

Hoewel veel mensen met angst-, dwang- of stemmingsklachten na een psychologische behandeling of door medicatie opknappen, is er toch nog een grote groep die niet van hun klachten afkomen. Hoe noemen we die groep? Onbehandelbaar, therapieresistent? Moeten we op zoek naar behandelingen die deze groep met hardnekkige klachten toch kunnen helpen? Wat zijn nu eigenlijk de effectieve methoden in het behandelen van langdurige depressies, angststoornissen en OCD? Hoe kun je je eigen leven inrichten, zodat je met je klachten een acceptabel leven kunt leiden? Helpt lotgenotencontact? Kun je aan werk komen en het behouden? En hoe breng je zelf in kaart wat je nodig hebt voor je welbevinden?

Naar de antwoorden op deze vragen gaan we op zoek tijdens de NedKAD-conferentie op 15 oktober 2021. Na enkele lezingen door Frenk Peeters, Pim Cuijpers en Gert-Jan Hendriks presenteren vier onderzoekers resultaten van hun onderzoek. ’s Middags zijn er workshops met verdieping in lotgenotencontact, en interventies voor persoonlijk en maatschappelijk herstel. En er is een workshopronde over innovatie behandelmethoden.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze conferentie, het programma, de kosten en hoe u zich kunt inschrijven, kijk dan op de website van de organisatie