Corsendonkcursus

Priorij Corsendonk
Corsendonk 5
2360 Oud-Turnhout
België
19 januari tot 24 januari

Al jarenlang wordt in een eeuwenoude priorij net over de grens in België de vermaarde Corsendonkcursus georganiseerd. Een team van topdocenten gaat de maximaal 24 cursisten een week lang vóór met alle essentiële ins en outs noodzakelijk voor het doen van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt in een inspirerende carrousel van plenaire presentaties, workshops en 'meet-the-expert sessies'.

Kennisoverdracht over de theoretische achtergrond van wetenschappelijk onderzoek plaats tijdens de plenaire presentaties in de ochtend. Vaardigheden worden 's middags geoefend in subgroepen. Het uitwerken van verschillende onderzoeksprotocollen staat daarbij centraal. Speciale tijd wordt ingeruimd voor ideeën en plannen voor eigen onderzoek door de deelnemers. Dat gebeurt samen met de docenten tijdens de diverse ‘meet-the-expert’ sessies.

Al met al gaat het om een intensieve cursusweek waarbij het verblijf in de priorij ook garant staat voor inspirerende collegiale ontmoetingen en het uitwisselen van ervaringen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus en de mogelijkheid tot inschrijven kijkt u op deze website