calender

26-01-2024

location

volgt

Organiser

Organized by: VGCt

een studiedag over persoonlijkheidsstoornissen en systemische interacties vanuit een gecombineerd EFT/DGT kader

een studiedag over persoonlijkheidsstoornissen en systemische interacties vanuit een gecombineerd EFT/DGT kader

Persoonlijkheidsstoornissen en systemische interacties

Een studiedag over persoonlijkheidsstoornissen en systemische interacties vanuit een gecombineerd EFT/DGT kader.

In elke zorgstandaard wordt tegenwoordig (terecht!) het belang van het samenwerken met het systeem genoemd. Maar hoe doe je dat als gedragstherapeut? Vaak voelen we ons erg onthand en vermijden we dit maar. Terwijl de problematiek bij mensen met persoonlijkheidsstoornis altijd zijn
weerslag heeft op het systeem, aangezien bij hen juist de ontwikkeling van het ‘zelf’ en de ‘relatie met de ander’ verstoord is geraakt. Naasten worden direct belast met de emotieregulatie- en gedragsproblemen. Er spelen bij zowel de cliënt als het systeem gevoelens van onmacht, onbegrip, verdriet, eenzaamheid en pijn. Dit beïnvloedt hoe mensen zichzelf ervaren en hoe ze met elkaar omgaan; het leidt tot problemen in gezinsrelaties en triggert intergenerationele pijn in het hier en nu. Vertrouwen en veiligheid zijn dan niet meer vanzelfsprekend. Zowel in de partnerrelatie als in de therapeutische relatie stelt dit de gedragstherapeut voor specifieke uitdagingen. 
In deze studiedag krijgt je als gedragstherapeut  concrete kaders en handvatten om systemisch te kunnen werken met cliënten,  met name vanuit een EFT en DGT kader.  We gaan veel oefenen en uitproberen: kijken, voelen, ervaren en, vooral ook, DOEN!

Meer informatie over deze studiedag vindt u hier.

>