Prof. dr. Arjan Videler is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘psychotherapie bij ouderen’.

Prof. dr. Arjan Videler is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘psychotherapie bij ouderen’.

Tilburg University heeft prof. dr. Arjan Videler per 1 juli voor 5 jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar op de bijzondere leerstoel ‘psychotherapie bij ouderen’.
Vanuit de nieuwe leerstoel wordt onder meer gewerkt aan het vergroten van de kennis over effectieve psychotherapeutische behandelmethoden voor ouderen en het verbeteren ervan.

Het aantal ouderen neemt de komende jaren sterk toe en daarmee ook het aantal ouderen met psychische stoornissen. De wetenschappelijke kennis over psychische problematiek bij ouderen en het behandelen ervan middels psychotherapie is echter beperkt en bovenal is er sprake van ernstige onderbehandeling. Er is grote behoefte aan evidence-based behandelingen voor ouderen in de praktijk. Vanuit de bijzondere leerstoel ‘psychotherapie bij ouderen’ wordt dan ook gewerkt aan het vergroten van de kennis over de toepassing van psychotherapeutische methoden voor ouderen, aan het verbeteren van de effectiviteit ervan, het bevorderen van onderwijs over psychotherapie bij ouderen en van de toegankelijkheid van deze therapie voor ouderen.

>