Agenda

 • 24 september tot 29 september

  De therapeutische relatie

  Montaione, Toscane, Italië

  De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken en soms ronduit beproefd. Tijdens dit intensieve 6-daagse programma gaan de deelnemers onder begeleiding van de bij uitstek deskundige Moniek Thunnissen en Anton Hafkenscheid, vanuit de meest actuele en relevante invalshoeken uitgebreid aan de slag met dit belangrijke thema.

 • 25 september tot 28 september

  ISSPD congres

  Kongresshaus Stadthalle, Heidelberg, Duitsland

  Personality disorders, functioning and health

  The conference program will cover a wide range of topics, meaning that everyone will find symposia and lectures to suit their interests and which they will enjoy. The world’s best researchers and clinicians will come to Heidelberg to report their latest findings and to tell you about the progress which has been achieved regarding treatment issues over the last years. 

 • 21 november

  NSBPS 2017

  -, Utrecht, Nederland

  Najaarscongres Bipolaire Stoornissen 2017

  Op het 14e Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen plaatsen we het multidisciplinair werken van psychiaters, verpleegkundigen, psychologen, patiënten en naastbetrokkenen centraal. Het raamwerk hiervoor staat beschreven in de Zorgstandaard Bipolaire Stoornissen en in aanvullende Generieke Modules. Dit wordt naar verwachting het eerste landelijke symposium waarin deze nieuwe instrumenten in hun samenhang aan de praktijk getoetst gaan worden.

 • 23 november

  Van wijk tot wetenschap

  1931 Congrescentrum Brabanthallen, s-Hertogenbosch, Nederland

  Congres Van wijk tot wetenschap 2017: samen ontwikkelen

  Sinds de transitie zijn steeds meer initiatieven ontstaan om kennis te delen en samen te werken binnen de brede jeugdhulp. Er is veel betrouwbare kennis voorhanden over de vraag welke hulp effectief is voor welke kinderen en jongeren. Maar hoe passen we deze kennis als samenwerkingspartners efficiënt toe? Welke initiatieven tot samenwerking zijn er al en kunnen een startpunt zijn voor anderen?

 • 28 november

  Participatie en herstel

  Meervaart, Amsterdam, Nederland

  Ontwikkelingen en uitdagingen in de wijk

  Het congres richt zich op de ontwikkeling van wijkgericht werken met aandacht voor de ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van volwassenen, ouderen, jongeren en dak- en thuisloze mensen met psychische, psychosociale of verstandelijke beperkingen, met een verslaving of met forensische problematiek.