Agenda

 • 26 augustus tot 29 augustus

  10TH ICN NP/APN conference

  De Doelen, Rotterdam, Nederland

  International Conference for Nurse Practitioner / Advanced Practice Nursing

  Bridging the gap

  The main goal of this conference is to make together the next step in developing advanced nursing worldwide for better and safer healthcare.

 • 6 september

  Vroege ontwikkelingsstoornissen

  CineMec, Utrecht, Nederland

  De klinische stand van zaken in vogelvlucht

  Voortdurend is op elk terrein van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland een enorme hoeveelheid nieuwe informatie beschikbaar. De vroege ontwikkelingsstoornissen zijn op die regel geen uitzondering, zacht gezegd!

 • 10 september

  Wereld Suicide Preventie Dag

  Diverse locaties, -, Nederland

  Suïcide voorkom je samen!

  Tijdens de Wereld Suicide Preventie Dag op 10 september worden op diverse locaties in het land lezingen en bijeenkomsten georganiseerd om dit thema onder de aandacht te brengen. 

  Zo wordt door GGz Friesland een congres georganiseerd met de laatste informatie over suïcidepreventie, je kunt je eigen ervaringen delen en er worden gatekeepers getraind. 

 • 12 september

  Training Persoonlijkheidsstoornissen bij volwassenen

  Hotel Golden Tulip Keyser, Breda, Nederland

  Wat zijn persoonlijkheidsstoornissen en hoe kunt u ze herkennen? Welke behandelingen werken en hoe kunt u het best een contact aangaan met iemand met een persoonlijkheidsstoornis? In deze training gaat u samen met onze specialist aan de slag met uw vragen. U krijgt praktische tips en handvatten voor zowel de herkenning als begeleiding van persoonlijkheidsstoornissen.

 • 16 september tot 21 september

  Integratieve theoriegestuurde psychodiagnostiek

  -, Montaione, Italië

  Steeds meer wordt de noodzaak benadrukt van een dimensionele benadering in de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Mensen kunnen een combinatie van een groot aantal meer of minder sterke persoonlijkheidskenmerken vertonen, waarbij sprake is van een vloeiende grens tussen normaliteit en pathologie. Essentieel aan dimensionele modellen is dat ze verschillende kenmerken van de persoonlijkheid combineren tot een profiel. De betekenis van dit profiel wordt met behulp van een theoretisch kader van betekenis voorzien.

 • 18 september

  9e Jaarcongres LVB

  Buitensociëteit Zwolle, Zwolle, Nederland

  In de afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek scherper in beeld gekomen. Er zijn ongeveer 2,2 miljoen Nederlanders met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij soms licht verstandelijk beperkt genoemd. 

 • 19 september

  Training Semi-gestructureerd Interview voor Persoonlijkheidsfunctioneren DSM-5’(STiP-5.1)

  Hotel Golden Tulip Keyzer, Breda, Nederland

  Wilt u meer weten over de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen vanuit het Alternatieve Model in DSM-5? In deze training maken wij u wegwijs in de nieuwe DSM-5 concepten voor persoonlijkheidsstoornissen én leert u het ‘Semi-Structured Interview for Personality Functioning DSM-5 (STiP-5.1)’ te gebruiken.

 • 21 september

  Operations Management: Integrale patiëntenlogistiek

  Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland

  Zorg op maat leveren waar en wanneer het de patiënt het beste uitkomt

  Patiënten nemen steeds meer zelf de regie over hun eigen zorgvraag. Zij hebben daarbij vragen die de zorg soms vreemd overkomen. Bijvoorbeeld als het gaat om het leveren van  laagdrempelige zorgproducten: “Kan dat niet op een tijdstip moment dat het mij het beste uitkomt?”

 • 23 september tot 28 september

  De therapeutische relatie

  Montaione, Montaione, Italië

  De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken en soms ronduit beproefd. Tijdens dit intensieve 6-daagse programma gaan de deelnemers onder begeleiding van Moniek Thunnissen en Anton Hafkenscheid, vanuit de meest actuele en relevante invalshoeken uitgebreid aan de slag met dit belangrijke thema.

 • 27 september tot 29 september

  5th International Congress on BPD and allied disorders

  Meliá Hotel Sitges, Sitges, Spanje

  Rethinking borderline personality disorder: improving treatment and training

  In september 2018 vindt het 5e ESSPD congres plaats in Spanje. Zet deze vast in uw agenda, meer informatie zal later volgen.
  De inschrijving en call for abstracts is geopend. De deadline voor indienen van symposia en (poster) presentaties is verlengd naar 3 april 2018. Voor meer informatie, kijk op de website van de ESSPD.