Agenda

 • 24 mei

  Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGz

  Aristo Utrecht, Utrecht, Nederland

  Zo’n  2,3 miljoen Nederlanders functioneert cognitief op zwakbegaafd niveau. Juist deze groep mensen is bijzonder kwetsbaar voor het ontwikkelen van psychische klachten. De kans is daarom groot dat u in uw praktijk zwakbegaafde patiënten tegenkomt. Wat doet u als blijkt dat bij uw patiënt sprake is van een laag IQ? Verwijst u onmiddellijk door of pakt u zelf de behandeling op?

  Deze dag leert u:

 • 24 mei

  Kennis- en participatiefestival

  1931 Congrescentrum, 's-Hertogenbosch, Nederland

  Naar duurzaam werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

 • 25 mei

  Het lijden dat narcisme heet

  De Nieuwe Liefde, Amsterdam, Nederland

  Diagnostiek en behandeling van het lijden dat narcisme heet

  Patiënten met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn nare, opgeblazen mensen, zonder enige wil om dat te veranderen. Waarom zou je je daar als therapeut eigenlijk mee willen inlaten? Dat wordt een lijdensweg voor beiden. Dacht u altijd…

 • 29 mei

  ACT Congres - de Jeugd van tegenwoordig

  Van der Valk hotel Veenendaal, Veenendaal, Nederland

  De jeugd van tegenwoordig: verbonden of verdwaald?

  Veel Nederlandse jongeren geven hun leven een dikke voldoende. Zo blijkt – gelukkig – uit cijfers van het CBS. Toch geldt dit helaas niet voor iedereen. Een deel van de jongeren voelt zich vaak somber, eenzaam, nutteloos en moe. Ze hebben moeite om een opleiding af te maken, betekenisvolle relaties aan te gaan of deel te nemen aan het arbeidsproces.

 • 1 juni

  Supporting health by technology

  Van der Valk hotel Enschede, Enschede, Nederland

  The Center for e-health and wellbeing research van Universiteit Twente organiseert in samenwerking met UMC Groningen een nieuwe editie in de succesvolle 'supporting health by technology' serie. 

 • 1 juni

  (n)ooit onbehandelbaar!

  NBC Congrescentrum, Nieuwegein, Nederland

  Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen

  De ouderenzorg is sterk in ontwikkeling. Zeker ook als het gaat om ouderen met een persoonlijkheidsstoornis. Heel lang werd ten onrechte aangenomen dat persoonlijkheidsproblematiek met het stijgen der jaren wel zou uitdoven. Bovendien was bij de groep van 65-plussers met vaak hoogcomplexe problematiek tot voor kort sprake van onderdiagnostiek, met onderbehandeling als logisch gevolg. Maar tijden veranderen en klinische inzichten c.q. therapeutische mogelijkheden nemen toe.

 • 3 juni tot 7 juni

  Ik ben omdat wij zijn

  -, Valencia, Spanje

  In deze tiende buitenlandreis zijn het vertrekpunt de patiënten met problemen met zichzelf (identiteitsproblemen) en met anderen (relatie- en hechtingsproblemen). Daarom zijn drie invalshoeken gekozen:

  – de individuele patiënt: met diens specifieke kenmerken
  – de therapeut: met diens innerlijke roerselen in de therapeutische relatie
  – de dagelijkse omgeving: betekenisvolle relaties en bezigheden

  Alle sprekers adresseren deze thema’s waarbij ieder zijn specifieke focus heeft.

 • 5 juni

  Pubercongres

  Spant! Congrescentrum, Bussum, Nederland

  Invloed van groei en ontwikkeling op pubergedrag

  De puberteit is een dynamische periode vol met uitdagingen en kansen. Tijdens deze roerige en veelbewogen periode,hebben pubers te maken met groei en ontwikkeling op allerlei gebieden, waaronder; lichamelijk , sociaal-emotioneel en cognitief. Er verandert veel. Pubers groeien uit van een afhankelijk kind tot een zelfstandige volwassene.

 • 7 juni tot 9 juni

  World Congress of Psychotherapy

  Beurs van Berlage, Amsterdam, Nederland

  Psychotherapy, stronger through diversity

  The NVP is very proud to welcome psychotherapists from all over the world to our country. The NVP has invited scholars and experts from a variety of theoretical perspectives to cooperate in the Scientific Committee to develop a program that will be both scientifically and clinically interesting, sharing their perspectives on theory, development and research on psychotherapy.

  Meer informatie

  Voor meer informatie en inschrijven kunt u kijken op de website van de organisatie. 

 • 14 juni tot 15 juni

  Train de Trainer GRB

  Zaalverhuur 7, Utrecht, Nederland

  Op 14 en 15 juni 2018 vindt de vierde editie van de workshop Geïntegreerde RichtlijnBehandeling plaats. 
  Tijdens deze dagen worden de principes van de GRB bijgebracht en leert u hoe u deze principes aan uw collega's kunt overdragen. Er zal gebruik gemaakt worden van theoretische inzichten, instructiefilmpjes en rollenspelen.