Agenda

 • 17 mei tot 7 juni

  Basistraining Therapeutisch Psychologisch Onderzoek bij adolescenten en hun systeem

  BCN Capelle a/d IJssel, Capelle aan den IJssel, Nederland

  Wilt u leren hoe u de adolescent en zijn/haar systeem weer meer “empowered”  kunt laten voelen voor de volgende stap in hun proces? Dan is dit voor u de juiste training.

 • 6 juni

  Masterclass Narcistische Persoonlijkheidsstoornis

  Conferentiecentrum de Kapel, Zeist, Nederland

  In deze masterclass zal psychiater Lois Choi-Kain ingaan op alle in’s en out’s in de behandeling van de Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (Narcissistic Personality Disorder = NPD) en hoe deze stoornis vaak samen gaat met en invloed heeft op (de
  behandeling van) andere aandoeningen alsook op het therapeutisch proces.

 • 7 juni

  GIT-PD congres

  Van der Valk Utrecht, Utrecht, Nederland

  Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen presenteert in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen het GIT-PD-congres op vrijdag 7 juni 2019 in het Van der Valk hotel te Utrecht.

  Tijdens dit congres maakt u kennis met het GIT-PD-model. Het GIT-PD-model heeft als insteek een evidence based psychotherapeutische behandeling te bieden aan álle patiënten met een persoonlijkheidsstoornis en is het antwoord op vele inhoudelijke én organisatorische vraagstukken die naar voren komen in dit ingewikkelde speelveld.

 • 7 juni

  Agressie

  Museum Singer, Laren, Nederland

  Gestolde boosheid en openlijke woede

 • 13 juni

  Verder kijken verder komen - Een blik op de toekomst van de forensische psychiatrie

  De Doelen, Rotterdam, Nederland

  In de forensische psychiatrie worden steeds meer technologische vernieuwingen ter verbetering van assessment en behandeling ontwikkeld, getest en geïmplementeerd. Te denken valt aan het gebruik van zogenaamde mobiele wearables waarmee psychofysiologische gegevens van patiënten kunnen worden verzameld, geanalyseerd en geïmplementeerd. Hiermee kan bijvoorbeeld de hartritmevariabiliteit en huidgeleiding worden gemeten ter voorspelling van agressie.

 • 16 juni tot 20 juni

  Nascholing Riga

  -, Riga, Letland

  Het verwerven van autonomie is een logisch einde van de adolescentie, maar is dit in deze tijd wel zo simpel? Wat voor een effect heeft trauma op verhoudingen in gezinnen en hoe beïnvloedt dit weer de ontwikkeling van individuele gezinsleden?

 • 20 juni

  Congres Behandeling van complexe suïcidaliteit

  Green Village, Nieuwegein, Nederland

  De prevalentie van suïcide is hoog, in Nederland plegen gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord. Voor hulpverleners in de ggz is de behandeling van cliënten die suïcidale gedachten en gevoelens hebben niet eenvoudig. Zeker niet als het om complexe, comorbide problematiek gaat zoals bijvoorbeeld depressie, persoonlijkheids- of ontwikkelingsproblematiek, angst- en/of dwangstoornissen.

 • 21 juni

  Hoogsensitiviteit - Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk

  De Reehorst, Ede, Nederland

  Hoogsensitiviteit: voor menigeen roept dit de associatie op met een vaag begrip zonder afdoende (wetenschappelijke) onderbouwing. Het begrip wordt op allerlei manieren gebruikt en het label wordt te pas en te onpas aan zowel kinderen als volwassenen toegekend. De onheldere theoretische beschouwingen en brede toepassingen in de praktijk van alledag leiden al met al tot veel misverstanden. De eerste vraag die gesteld moet worden is: bestaat hoogsensitiviteit?

 • 21 juni

  VKJP Voorjaarscongres

  Antropia, Driebergen, Nederland

  Feels like I'm going to lose my mind

 • 27 juni tot 28 juni

  Train-de-Trainer GIT-PD

  De zalen van zeven, Utrecht, Nederland

  Op 27 en 28 juni 2019 vindt de vijfde editie van de workshop Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders plaats. 
  Tijdens deze dagen worden de principes van de GIT-PD bijgebracht en leert u hoe u deze principes aan uw collega's kunt overdragen.
  Er zal gebruik gemaakt worden van theoretische inzichten, instructiefilmpjes en rollenspelen.