Agenda

 • 29 september

  MMPI uitgelicht

  online, -, Nederland

  De MMPI is de meest gebruikte en onderzochte zelfbeoordelingsvragenlijst.

 • 7 oktober

  Hoe CGT is de GIT-PD?

  Aristo Amsterdam, Amsterdam, Nederland

  Hoe CGT is de GIT-PD? 

  De GIT-PD, Guideline Informed Treatment for Personality Disorders, ontwikkeld door het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen, geeft een blauwdruk voor een goede behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. 

  Deze bestaat uit de algemeen werkzaam gebleken onderdelen van psychotherapie in een samenhangend kader. Maar hoe verhoudt de GIT-PD zich tot de evidence based specialistische behandelingen? 

 • 8 oktober

  Basistraining SCID-5-S en SCID-5-P

  Golden Tulip Breda, Breda, Nederland

  De SCID is een semigestructureerd klinisch interview wat als doel heeft de diagnosticus te helpen in het komen tot een DSM-5 classificatie. Deze bestaat uit twee delen, de SCID-5-S en de SCID-5-P. De SCID-5-S omvat het merendeel van de syndroomstoornissen opgenomen in de DSM-5. De SCID-5-P betreft de persoonlijkheidsstoornissen opgenomen in de DSM-5.

 • 13 oktober tot 15 oktober

  ISSPD

  -, Oslo, Noorwegen

  Save the Date!

  ISSPD Personality Disorder Congress in Oslo, Noorwegen. 

  Meer info volgt in de komende maanden, houd www.isspd2021.com in de gaten. 

 • 15 oktober

  Congres behandeling van trauma

  Jaarbeurs Utrecht, Utrecht, Nederland

  Traumatische gebeurtenissen hebben impact op de ontwikkeling en coping strategieën van cliënten. Dit congres leer je welke verwerkingstechnieken voor trauma er zijn en welke je het beste toepast in specifieke situaties.

 • 15 oktober

  Conferentie Hardnekkig of therapieresistent?

  nog niet bekend, -, Nederland

  Hoewel veel mensen met angst-, dwang- of stemmingsklachten na een psychologische behandeling of door medicatie opknappen, is er toch nog een grote groep die niet van hun klachten afkomen. Hoe noemen we die groep? Onbehandelbaar, therapieresistent? Moeten we op zoek naar behandelingen die deze groep met hardnekkige klachten toch kunnen helpen? Wat zijn nu eigenlijk de effectieve methoden in het behandelen van langdurige depressies, angststoornissen en OCD? Hoe kun je je eigen leven inrichten, zodat je met je klachten een acceptabel leven kunt leiden? Helpt lotgenotencontact?

 • 20 oktober

  Cluster C PS - een beangstigend verlangen naar contact

  RINO Amsterdam, Amsterdam, Nederland

  Een veel voorkomend verschijnsel bij cluster C persoonlijkheidsstoornissen is een enorme angst om contact te leggen met anderen. Cliënten beleven zichzelf in eigen en andermans ogen als waardeloos. Zij verlangen naar spontane contacten en hechte relaties, maar zijn doodsbang om zich daarin te begeven: van achter glas beschouwen zij het leven, getergd door pijn en verlangen eraan deel te nemen. Hun angst leidt vaak tot ernstige symptomen, zoals depressies, angst- en eetstoornissen.

 • 2 november

  Congres Zorgmijders

  De Reehorst, Ede, Nederland

  Denken in mogelijkheden

  Hoe zet jij je werk met zorgmijders zo goed mogelijk in? Experts uit de praktijk reiken je vanuit verschillende invalshoeken handvatten aan en geven je inzicht over hoe na te denken in mogelijkheden om je werk zo goed mogelijk te doen binnen het thema Zorgmijders.

  Met een vernieuwd programma en inspirerende sprekers

 • 8 november

  Basistraining Schematherapie Utrecht

  BCN Utrecht, Utrecht, Nederland

  Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u. Wij leren u de achtergronden van het model kennen, de begrippen die gehanteerd worden en de toepassing daarvan in de praktijk. Naast cursorisch onderwijs leggen wij grote nadruk op het opdoen van ervaring.
  Dag 1 en 2 van deze training worden online aangeboden, dag 3 en 4 zijn op locatie bij BCN Daltonlaan.

 • 12 november

  Basistraining Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO)

  BCN Amsterdam, Amsterdam, Nederland

  Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO) is een krachtige manier van psychologisch onderzoek, waarbij de samenwerking tussen cliënten en de diagnosticus centraal staat.