Voor de ontwikkeling van een beeldende interventie wordt gezocht naar cliënten die hieraan mee willen werken.

Voor de ontwikkeling van een beeldende interventie wordt gezocht naar cliënten die hieraan mee willen werken.

Voor de ontwikkeling van een beeldende interventie wordt gezocht naar cliënten die hieraan mee willen werken. Het onderzoek richt zich op het ontwikkelen van beeldende behandelinterventie voor volwassenen met een persoonlijkheidsproblematiek en angstklachten om gevoelens van schaamte te reguleren.

De aanleiding voor dit onderzoek is dat bij meer dan 60% van de mensen met een persoonlijkheidsproblematiek, angstklachten aanwezig zijn en deze een groot lijdenlast veroorzaken. Vaak hebben ze last van ongunstige en ingrijpende ervaringen in de jeugd. De gevolgen van deze ervaringen worden in verband gebracht met problemen in het reguleren van emoties. Dit verwijst naar het vermogen om emoties te ervaren, het beïnvloeden van emoties en manier van uiten.

In deze studie ligt de focus op het reguleren van gevoelens van angst en schaamte bij volwassenen vanaf 18 jaar. De focus ligt op schaamte vanwege het feit dat schaamte een mogelijke in stand houdende factor is bij verschillende stoornissen. 

Deelname aan dit onderzoek biedt de kans om mee te denken over hoe de zorg nog meer geoptimaliseerd kan worden. Het vraagt een tijdsinvestering door telkens de voorgelegde documenten, concepten en samenvattingen te lezen en daarop feedback te geven.  

Concreet wordt gezocht naar cliënten die gediagnosticeerd zijn met een persoonlijkheidsstoornis en angstklachten, die ervaring hebben met beeldende therapie en gevoelens van schaamte. Het kan zijn dat de behandeling al afgerond is of eventueel nog gaande. Indien de behandeling nog gaande is, dan is enige ervaring (minimaal 10 sessies) met beeldende therapie wenselijk, om deel te kunnen nemen.  

Heeft u vragen over dit onderzoek, kent u wellicht iemand die hieraan deel wil nemen? Neem dan contact op met de onderzoeker:

Inge Marsman: i.marsman@student.han.nl – beeldend therapeut

>